Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vampire Knight

 

Történet

 

Az egész történet a Cross Akadémiában egy bentlakásos iskolában játszódik, ahol két tagozat működik: nappali és esti. A nappali tagozatra normális diákok járnak, az estire pedig különös személyek akik még jól is néznek ki. Mivel ezen az iskolán osztoszkodnak a tanulók, ezért egy rövid időre találkozhatnak a kapu előtt. Yuuki Cross és Zero Kiyruu feladata nem mindennapi, hiszen őrzőként dolgoznak a suliban. Nekik feladata a béke fenttartása ( ezalatt a nappali tagozatosok heves viselkedését lehet érteni), azonban egy sokkal fontosabb feladatuk is van..titokban kell tartaniuk az esti tagozatosok titkát. Mégpedig, hogy az összes esti tagozatos vámpír. Azonban a tikoknak egy töredékét sem teszi ki ez...

"A vámpírok századokon kersztűl emberi vadászokkal háborúztak, bár a vámpírok létezése és maga a háború  a legtöbb ember előtt titokban tartatott"

Persze ezek még csak a háttérben lévő történések.
A történet valójában akkor kezdődött amikor Yuuki Cross 6 éves volt. Ebben az időben megtámadta egy vámpír és egy másik vámpír Kaname Kuran mentette meg. 10 évvel később Yuukit örökbe fogadja a Cross Akadémia igazgatója. Természetesen Kaneme sem tűnik el a képből, hiszen állandóan Yuuki melledt maradt és gondoskodott róla. Amikor Kaien Kurosu létrehozta az Akadémiát Kaname is jelentkezett az esti tagozatosokhoz, akik felnéznek rá nemessége miatt, ugyanis Kuran Kaname egy "A" osztályos vámpír.

Ugyanakkor Kaien Crossnak volt még egy "gyermeke" Kiyruu Zero, aki gyűlöli a vámpírokat, mivel családját is az ők fajtája gyilkolta le. Családja minden egyes tagja vámpírvadász volt, akik a legjobb vámpírvadászoktól tanulhattak.

A történet szálai már kezdenek kibontakozni... Vajon tényleg képesek lesznek a vámpírok elfolytani vérszomjaikat? Nos az anime jelenleg is fut, de azért reménykédjünk, hogy minden jól fog elsülni :)