Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Seitokai no ichizon

  Keletkezés:
A Seitokai no Ichizon kitalálója Sekina Aoi, aki ötletét light novel formájában jelentette meg. A novel 2008. januárjában jelent meg először és eddig 6 kötetet élt meg. Majd 2008 nyarán elindult egy manga is, amit Fujimi Shobo rajzol. 2009. októberében pedig útjára indították az anime adaptációt is, amit 13 részesre terveznek.

A történetről:
Történetünk a Hekiyou Akadémia Diáktanácsa körül forog. Ebben a magániskolában a diáktanács tagjait maguk az iskola tanulói választják népszerűség alapján. Így néha oda nem illő emberkék is bekerülnek, mint ahogy az esetünkben is megtörtént. Ennek köszönhetően Diáktanácsunk az ég világon semmit sem csinál. Na jó, azért ez túlzás, dolgoznak ők a maguk módján. Egyik kedvenc tevékenységük animék, mangák, visual novelek, light novelek kiparodizálása. És el is érkeztünk az anime lényegéhez, ugyanis szinte majdnem minden mondat vagy mozdulat utalás valamire. Kiparodizálásra kerül többek között a Suzumiya Haruhi no Yuutsu, a Higurashi no Naku Koro ni, a Dragon Ball vagy épp a Death Note. A 13 rész során a Diáktanács nem éppen szürke hétköznapjait követhetjük nyomon, hisz mindig történik valami hőseinkkel, legyen az egy klub áskálódása, vagy épp egy light novel megírásának problémája. 

Most nézzük kik is tartoznak az ez évi Diáktanácshoz:
Sugisaki Ken - férfi főszereplőnk,a Diáktanács alelnöke, akinek egyetlen célja van, létrehozni egy saját háremet. Pont ezért akart bekerülni a Diáktanácsba, hisz itt szebbnél szebb bishoujokkal találkozhat és megkezdheti "begyűjtésüket". Már az első napon megpróbálja elcsábítani a Diáktanács hölgy tagjait, de az egyébként eroge mániás férfiú sajnos mindig kosarat kap...

Sakurano Kurimu
 - a Diáktanács elnöke, egy alacsony és lapos lányka, akit sokszor általános iskolásnak néznek. Eléggé lusta személyiség és imádja az édességeket. Viszont aranyossága miatt szinte mindenki szívébe belopja magát.

Akaba Chizuru - egy hideg, kemény, de gyönyörű lány, aki teljesen odavan Kurimu-ért, akit el is nevez Aka-channak (Piroskának). Amúgy ő a diáktanács titkárnője.

Shiina Minatsu - ő a másik alelnök, és imádja a light noveleket, főleg ha az fantasy vagy shounen. Természetesen Ken neki is csapja a szelet. Bár a lány ellenáll neki, sokszor zavarba ejtő helyzetbe kerül.

Shinna Mafuyu - Minatsu húga, egy játékmániás szőkeség. Ő tölti be a pénztáros szerepét. Ken szerint őt lesz a legkönnyebb meghódítani, viszont a fiú ebben is tévedett. Egyébként Mafuyu-chan "enyhén szólva" BL mániás.

Látványvilág/hangzás:
Bár az anime grafikája egy kicsit fakóra sikeredett, megfelel a 2009-es követelményeknek. Ami az openinget és endinget illeti, mindkettőt a seiyuuk éneklik, kisebb nagyobb sikerrel. Ízlések és pofonok, de számomra az endingek egy kissé borzalmasra sikeredtek. Ha már említettem a seiyuukat, mindenképp meg kell jegyezem, hogy a főszereplőket (Ken hangját kivéve) kezdő szinkronszínészek alakítják. Szerintem ez egyáltalán nem hátrány, hisz mindent beleadnak és illenek a karakterekhez, ezért válik teljességgel élvezhetővé az anime.

Vélemény/ajánlás:
A Seitokai-t csak és kizárólag edzett otakuknak ajánlanám, hisz a poénok csak úgy ütnek, ha értjük, mire is próbálnak utalni. A Studio DEEN egy egyszerű, de nagyszerű animét dobott össze, ami kellemes és derűs pillanatokat hoz mindenki életébe.