Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polyphonica Crimson S

  A történet az első sorozat előzményeit meséli el, amikor még szereplőink a Torvas Isteni Dallamot Játszók Akadémiájárajártak. Hogy miért fontos ez a sorozat? Valójában az eredeti történetben nem sokat tudtunk meg Corti múltjáról és a többiek történetéből is csak részleteket kaptunk. Most fény derülhet a szereplőink összes titkára. A Crimson S az első sorozat előtt játszódik, így nem feltétlenül szükséges hozzá az eredeti történet ismerete. Bátran lehet kezdeni ezzel a sorozattal is.

Röviden az előzmények
Polyphonicának hívják a világot, ahol emberek és lelkek élnek együtt harmóniában. A világuk keletkezésekor a Genesis megteremtett 4 Alapító Lelket, szétválasztva a mennyet, a földet és a tengereket. Majd megteremtette a növényeket, állatokat, legvégül az embereket és a lelkeket. Ezek megteremtéséhez a Genesis négy óriás hangszert használt, ezeket úgy hívták: "Sousei Gakkis". Ez a világuk történetének legendája.

Történet
Tatara Phoron egy árva fiú, aki Dantalistnak készül, az Isteni Dallamot Játszók Akadémiáján, de nem igazán jók az eredményei, ezért úgy érzi, egyáltalán nincs tehetsége. Nem sikerül a vizsgája, és nem hiszi, hogy sikerülne a pótvizsgája. Gyakorolni szeretne, de végül csak egy régi dal jut eszébe, amit gyerekkorában énekelt, és egy vörös hajú lélek megdicsérte érte. Ez az, ami motiválja, hogy Dantalisttá váljon. Ahogy elénekli a dalt, felébreszt vele egy elzárt lelket, Corticartet, akiről kiderül, hogy az a lélek, aki megdicsérte őt 12 évvel ezelőtt. Az is kiderül, hogy akkor ők megállapodást kötöttek. Phoron visszanyeri önbizalmát azzal, hogy már van egy szerződött lelke és már van kiért bizonyítania.

Később felpörögnek az események, mert terroristák támadják meg az iskolát, hogy befejezzék Kuchiba Kaoru tervét, aki 12 évvel ez előtt el akarta pusztítani a világot, hogy majd újra teremtse. Ehhez szüksége volt az eredeti teremtéskor használt óriás hangszerekre a Sousei Gakkisra. Most régi társa, Santera Borson tér vissza, aki zseninek számít a Dantalistok között. Phoron és Corti vajon képes lesz megakadályozni a tervüket?

Az Anime
Az anime részletei kissé megváltoztak az első sorozathoz képest, de a lényegen nem változtattak. A karakterdesignt is más készítette ehhez a sorozathoz, de a különbség nem lett zavaró. A zenei világa szerencsére változatlan maradt, a legszebb zenéit ugyanúgy az Eufonius készítette.

Ajánlás
Az előző sorozat miatt mindenképpen meg akartam nézni ezt is, de az első rész túl unalmasnak bizonyult, mivel ezt a részt már láttuk az első sorozatban, az apróbb változtatások pedig még jobban elvették a kedvemet. Ezért sok idő múlva vettem csak elő újra; az viszont biztos, hogy nem bántam meg! Ha az első részen túljutunk, elénk tárulhat a sorozat összes megválaszolatlan kérdésére a válasz. Ellentétben az első sorozattal, itt a történet nem epizodikus, így sokkal egybefüggőbb, és emiatt szerintem sokkal izgalmasabb is, mint az első évad volt! Akiket valamilyen apró részlete miatt megfogott ez az anime, legyen az a grafika, a történet, a zenék vagy a karakterek bármelyike, az semmiképpen se hagyja ki a sorozatot, még ha az első széria nem is tetszett neki! Mindent bepótol abból, amit az első sorozatból hiányoltunk. Remélem tetszeni fog annak, aki belevág! ^^