Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nabari no Ou

  A Nabari no Ou című japán manga sorozatot Yuhki Kamatani illusztrálta és írta. A manga először egy japán shonen manga magazinban, a Monthly GFantasy jelent meg 2004-ben. Most jelenleg nyolc kötetnél tart. Ez alapján készítette el az animét a J.C.Staff stúdió, és 2008. április 6-án látott napvilágot az anime első része. 

Történet: Rokujou Miharu egy tizennégy éves átlagos középiskolai diák, aki éli a saját kis életét. Míg egy nap Miharut az egyik osztálytársa, Kouichi Aizawa megkéri arra, hogy csatlakozzon a klubjához. Sem Aizawa-kun, sem Thobari Kumohira Durandal nem tud a fiúra hatni. Kumohira-sensei utánamegy, hogy figyelmeztesse a fiút a rá leselkedő veszélyekre és elmondja neki, milyen fontos is ez a nindzsa klub és csak így tudja magát megvédeni. 

Eközben Aizawa-kunt követi Yamase-sensei, a fiú észreveszi és elkezdődik a harc a két férfi között. Miharut megkéri a nagynénje, hogy hozzon a közeli boltból egy kis Katsuo-bushit. A fiú azonnal elindul, de valami különös érzés keríti hatalmába, és elindul egy szentély felé. Közben egy női hangot hall, aki azt mondogatja, hogy ébredjen fel. A szentélyhez érve a barátját látja, akit a tanára tart fogva. Yamase-sensei egy dobócsillagót dob a fiú felé, aki egy különleges képességgel megvédi magát. Yamase-sensei ekkor felfedi a fiú kilétét, aki egy Hijutsu. Aizawa-kun és Miharu próbálnak elmenekülni a nindzsáktól, de nem jutnak messzire. Miharut elfogja Yamase-sensei, és ekkor újra meghallja a női hangot. 

Ekkor Miharun furcsa jelek kezdenek megjelenni, és a földből gyökerek törnek elő és tartják fogva az ellenséges támadókat. Aizawa-kun ekkor közbelép, és egy katanát szúr Mihuru hasába és megpróbálja a fiú erejét lepecsételni, de nem sikerül neki. Ekkor Kumohira-sensei jelenik meg, aki már képes lesz Miharu erejét elzárni. Miharu egy kórházban ébred. A seb eltűnt a hasáról, és ekkor mondja el Kumohira-sensei az igazságot, hogy a Hijutsu a nindzsák által készített fegyver, azaz a végső technika. És azok a jelek, amik a fiún jelentek meg, azok a Shinrabanshou Könyv jelei. A jelek nem papírra íródtak, hanem Miharu testére, amitől nem tud megszabadulni. Kairoushuu nindzsái megjelentek, hogy megszerezzék a Hijutsut. Kumohira-sensei, aki a Banten falu nindzsája, felkeni a fiút és megfogadja, hogy az életét és a becsületét adja neki és kéri, hogy Miharu váljon Nabari Királyává. 

Vélemény: Az opening alatt már éreztem, hogy egy új "sztár anime" lesz. Az első jelenet után érezhető volt, hogy ez az anime ismét a bishi karakterekkel az inkább a női anime néző közönség fantáziáját fogja megragadni. Rokujo kicsit emlékeztet a Lovelessből Ritsukara. A történet egyébként tipikus, az első epizódban zömében megismerkedhetünk a főszereplőkkel, az erőviszonyokkal, bemutatják az előzményekeket, hogy megértsük, mi miért is történik. Rengeteg harcjelenetet is belecsempésztek a sorozatba, de a jobb nindzsás fajtából!!! Remélem sok rajongója lesz ennek az új animének!