Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


.hack//G.U.

  A .hack//G.U. Returner a tulajdonképpeni folytatása és lezárása a .hack//Roots sorozatnak és a mozifilmnek. Aki az előbbieket nem látta, valószínűleg nem fogja érteni a történetet, szóval célszerű előtte az előzményeket megérteni. (E történeteket már leírták előttem, így én nem részletezem.)

Az OVA úgy indul, hogy Ovan meghívót küld hőseinknek, és meginvitálja őket a Rejtett Tiltott Fesztiválra, amely egy misztikus nyári fesztivál a játékban. Feltűnnek előttünk a volt Alkonyat Brigád tagjai, a mozifilm szereplői, de még a Project G.U. tagjai is, valamint majd minden karakter, akinek valaha is volt bármi köze Ovanhoz. Az első érkezők a többiek keresésére indulnak, majd egyszer csak összefutnak egy AIDA-val, aki megtámadja őket. Az utolsó pillanatban megjelenik Haseo és megmenti őket, de mielőtt megölné a szörnyet, Atoli megállítja, azt állítván, hogy a lény nem ártó szándékú, és hogy ő érti, mit mond. AIDA Chim Chim átváltozik egy üzenetté, amennyiben csak az áll: Returner, vagyis Visszatérő. A kis csapat ebből kikövetkezteti, hogy azért volt mindez, mert Ovan visszatér a Világba.

Aki arra számít, hogy a movie-hoz hasonlóan itt is CG-s grafikával találkozik, annak csalódnia kell, ugyanis inkább a sorozatból jól ismert, rajzolt képek bűvölik el a nézőt. A részletességben ezúttal sincs hiány, érdemes megfigyelni például Haseo ruháját.^^ A zenében nem robbantottak, opening tulajdonképpen nincs, és az ending is a .hack//Roots-ból ismert God Diva lett. Mindazonáltal ajánlott bárkinek, akinek tetszett a sorozat és a movie is, .hack rajongóknak pedig egyenesen kötelező.